Kidly

Blog

kidly logo

Anders tussen de anderen: inclusieve opvang.

Wanneer je kindje geboren wordt, wil je als ouder in eerste instantie dat je pasgeborene gezond is. Soms loopt het ook anders. Je kindje heeft speciale, specifieke zorgen nodig. Op een gegeven moment komt de dag dat je je kindje met specifieke zorgbehoeften naar een opvang moet brengen
iStock-841409776.jpg

Wat moet je weten over de kinderopvang vanaf de geboorte tot 3 jaar?

Na het einde van je zwangerschapsverlof ga je op zoek naar geschikte opvang voor je baby. Wanneer je niet onmiddellijk terecht kunt bij grootouders, schoonouders, …. ga je op zoek naar professionele opvang. Wij geven je graag wat meer informatie die kan helpen bij je keuze voor kinderopvang.
iStock-608480420.jpg

Wat zijn de verschillende types kinderopvang?

Je bent nog maar net zwanger en je denkt al aan de opvang van je kindje. Wanneer we het hebben over kinderopvang, denken we onmiddellijk aan de crèche. Wist je echter dat er verschillende mogelijkheden bestaan?
foto kinderopvangtoeslag.jpg

De crèche en haar onkosten

Budget voor kinderopvang, stond dit op je geboortelijst? Kidly geeft uitleg over de kosten die je mag verwachten! Als ouder moet je na enkele mooie maanden met je oogappel waarschijnlijk terug aan de slag. Je kindje wordt dan opgevangen door familie, in een kinderdagverblijf of een combinatie van beiden. Kiezen voor een kinderverblijf heeft een kostenplaatje. Je verneemt er hier alles over...
baby-784608_1280.jpg

Mijn tas voor de kinderopvang!

Na die eerste leuke maanden met je kindje te hebben doorgebracht, is het tijd voor een nieuw avontuur: de kinderopvang! Je wil dan ook zeker zijn dat je hummeltje alles mee heeft voor deze nieuwe stap. Kidly geeft je alvast enkele tips.
kidly logo

Mijn kindje huilt als ik het achterlaat in de opvang, wat kan ik doen?

Het gebeurt wel vaker dat kinderen beginnen te huilen als ze mama of papa zien vertrekken. In bepaalde ontwikkelingsfasen zijn ze hier ook gevoeliger voor. Rond de leeftijd van 8 maanden treedt scheidingsangst op. Het kindje wordt bang dat de vertrouwde gezichten, die niet meer in zijn omgeving te zien zijn, niet terugkomen, waardoor het veiligheidsgevoel verloren gaat. De hevigheid en de duur van de reacties verschilt van kind tot kind. Maar scheidingsangst kan aanslepen tot de leeftijd van 3 jaar.
beer verkoudheid.jpg

Wat als mijn kindje ziek is ?

De weerstand van je kindje is nog volop in ontwikkeling, het is dan ook normaal dat hij of zij af en toe ziek wordt. Een kindje dat niet te ziek is, kan soms toch naar de opvang. Informeer bij de kinderopvang en lees onze alternatieven!